Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stonecake spelar på festival i Betlehem

Annons

I Sverige är kulturen ett av Bildas profilområden. Upp till 50 procent av deras arbete är kulturarbete, och det sker genom studiecirklar, körsång, rockband, dansgrupper med mera samt genom ett stort antal kulturprogram.

Sedan några år tillbaka har ambitionen varit att utveckla Bildas mellanösternarbete, det har medfört att man sökt många kulturkontakter i Israel och de palestinska områdena. Ur dessa kontakter har sedan en idé om en ungdomsmusikfestival vuxit fram och nu blir idén verklighet.

Festivalens namn är Dandanat och började i går och håller på till den 6 augusti. Platsen för festivalen är Betlehem.

Tre offentliga konserter tillhör bland annat programmet och det är här Stonecake kommer in i bilden. Eftersom Tommy "Stommen" Andersson i Stonecake arbetar för studieförbundet Bilda.

Sverige deltar med totalt sju konstellationer kring musik, dans och bild, varav Stonecake är en.

Syftet med den här festivalen som Bilda arrangerar tillsammans med International Center of Betlehem är att kulturintresserade ungdomar får mötas, spela, dansa, lyssna, utbyta erfarenheter och lära sig något nytt och annorlunda. Och målet är att skapa en bättre förståelse för varandras kulturer, men också gagna arbetet för fred, respekt och vänskap.

SOFIA RÅDMAN

Mer läsning

Annons