Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldrajd i Leksandshallen

Annons

Det var under dagens andra lektion som tjuvarna slog till. Årskurs 9-eleverna skulle ha gymnastik i sporthallen. De klädde om och lämnade kläder och andra värdeföremål i omklädningsrummet. När de kom tillbaka efter idrottslektionen märkte de att det saknades en hel del saker.

- Jag märkte att mina byxor i påsen var borta, säger Lina Nises.

För Sara Gustafsson hade tjuvarna tagit hennes nästan nya jacka.

-När jag hade klätt på mig märkte jag att min parfym var försvunnen, berättar Julia Hansson. Sedan såg jag att också halsduken var borta.

För en annan elev stal tjuvarna jacka och mobiltelefon. Någon i gymet hade sett tre-fem unga okända tjejer i lokalerna, som betedde sig aningen misstänkt.

-Jag har blivit bestulen ett par gånger tidigare på skolan, erinrar sig Julia.

Julia Hansson tycker det är konstigt att tjuvarna den här gången just var ute efter kläder.

- Annars brukar de i första hand vara ute efter värdesaker som mobiltelefoner och annat. Konstigt att de inte tog min mobil och andra värdesaker.

Stephanie Wahlstedt klarade sig undan tjuvarna den här gången. Hon har aldrig tidigare varit med om en tjuvrajd av det här slaget.

-Nu vågar man inte längre lämna sina grejer i omklädningsrummet, säger Sara, som tror att även stulna kläder säljs vidare.

-Vi vet ingenting. Det rör sig så mycket folk där, säger Sammilsdalskolans rektor Torsten Stööph, som inte vill spekulera i tjuvarnas identitet.

- Vi försöker ta reda på vilka tjuvarna är men det är näst intill omöjligt.

Stööph säger att eleverna i Leksandshallen uppmanats att ta med kläder och värdesaker upp i gymnastikhallen.

-Det är otrevligt när det händer. Det handlar om värderingar. Att lära sig att skilja på vad som är mitt och ditt.

Från polisen meddelar man att en anmälan kommit in efter morgonens stölder men att flera anmälningar troligen väntas inkomma.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons