Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig helg på stan

Annons

Polisen har dock sett värre Falukalas. Regnet gjorde sitt till för att lugna ner stämningen, liksom det faktum att tivoliområdet låg mera avskilt på gamla posten-parkeringen. Tidigare år har nöjesfältets dunkande musik höjt ljudnivån på stan, och spätt på aggressionerna.

Poliserna har totalt gjort 30-40 beslag av starköl och sprit, något som ordningsmakten har rätt till där lokala ordningstadgan gäller, i centrumkärnan och bort till Kålgården. Många blev förvånade när de blev av med sina gröna kassar.

Ett par plånböcker och fem-sex mobiltelefoner har blivit stulna.

Natten mellan fredagen och lördagen fick polisen gripa in vid flera tillfällen:

4 En misshandel inträffade vid 20.30 vid en restaurang på Trotzgatan. En vakt skulle köra ut en gäst som hotat och slagits. Gästen var inte nöjd med det, utan gav vakten ett slag med knytnäven på hakan, och sade även "du ska dö". Han är misstänkt för misshandel och olaga hot.

4 Två gånger gav sig en okänd man på en 17-åring på Stora torget. Första gången fick tonåringen en dansk skalle andra gången fick han ett knytnävslag. Polisen har ett bra signalement på våldsmannen.

4 Två fall av misshandel inträffade vid McDonalds efter midnatt. Ett då en anställd försökte få en person som betett sig illa att lämna lokalen. Den anställde fick en knytnäve i ansiktet. Lite senare gick en anställd ut på Holmgatan för att plocka undan skräp. Han fick också ett knytnävsslag i ansiktet.

Natten mellan lördag och söndagen patrullerade sex poliser på stan.

4 Vid 01-tiden inträffade ett par fall av misshandel vid McDonalds. En ung man fick ett jack över näsryggen som blödde kraftigt. En annan 16-åring hade kommit gående på Holmgatan när någon knuffade till honom. Han knuffade tillbaka och fick 15 slag mot ansiktet och slag med en flaska i bakhuvudet, vilket gav honom ett öppet sår som fick sys.

4 Längre bort på Holmgatan fick en 19-åring en glasflaska i huvudet, han blödde, men ambulanspersonalen bedömde att han inte behövde sys.

Även inne på krogarna inträffade flera fall av misshandel.

4 Vid 2-tiden var det stängningsdags på Harrys. Då skallade en okänd person en 25-åring så hårt att han svimmade. Tre tänder slogs ut och såret fick sys. Mannen fick stanna på lasarettet över natten.

4 Vid halv-2-tiden natten mot söndagen fick en 22-årig Borlängebo flera sparkar mot huvudet inne på restaurang Palatset. Han hämtades med ambulans och polisen vet inte hur han mår.

4 Vid 01-tiden natten mot söndagen inträffade ett fall av våld och hot mot tjänsteman, plus en stöld, på Palatset. En alltför berusad Borlängebo försökte stjäla fyra flaskor alkohol. Han slog och hotade också en vakt. Mannen greps, men frigavs på söndagen.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons