Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig helg för polisen i Rättvik

Annons

Till detta kommer dessutom en hel del fylleri och även en del skadegörelse. Två poliser var i tjänst i Rättvik under fredag natt och vid behov fick de hjälp av länsförstärkningsgruppen på sex man. Under lördagsnatten fanns det ingen polisiär förstärkning i kommunen.

Anmälningar fredag och lördag:

Klockan 11.11 Räddningstjänsten åker ut för att kontrollera en gul trampbåt som setts mellan Storön och Rättvik. Det konstateras dock att båten bara har släppts iväg och den dras in till land.

21.45 En Nissan king cab, som tidigare stulits i Falun, återfinns parkerad efter Torggatan.

22.00 Polisen får in uppgift om ölförsäljning utanför turisthotellet. Polisen finner ingen ölförsäljning, men däremot kastas det öl och skräp från en bil.

22.11 Fylleri i Rättviksparken, en person sätts i arresten.

23.00 Bråk vid Siljansbadets camping. Polisen åker ut och stävjar bråket.

23.10 Polisen får in anmälan om ungdomar som tältar utanför turisthotellet. Det är otillåtet så de får städa upp och flytta.

23.40 Berusad person i centrala Rättvik. Personen hamnar tillfälligt i arresten tills fadern hämtar vederbörande.

00.12 Räddningstjänsten rycker ut då ungdomar eldar i skogen mellan Domarbackens stugby och industriområdet. Ungdomarna har vildcampat och dragit ihop rivningsvirke och gjort eld för kylan. Räddningstjänsten släckte elden.

01.45 Anmälan om skadegörelse på bilar vid Knektplatsen i centrala Rättvik. Polisen lyckas få in vittnesuppgifter på platsen.

02.07 Personer springer på ångbåtarna i båthamnen. Det bor dock folk i båtarna och de ser till att de ovälkomna gästerna kommer av båtarna.

02.24 Det kommer in en anonym anmälan om knivslagsmål utanför Ica-butiken i centrum. Polisen rycker ut, men finner inga personer på platsen. Det finns uppgifter som gör gällande att en person skulle blivit huggen i ryggen. Den anonyma anmälan gjordes till SOS. Polisen får dock inget spaningsresultat och det är oklart om det alls har hänt något och i så fall vad.

02.26 Bråk vid Statoil. Slagsmål där en person fått en planka i bakhuvudet. Den misshandlade personen vill dock inte säga någonting till polisen och inte göra någon anmälan. Polisen gör dock en anmälan eftersom de kallats ut till platsen.

02.45 Misshandel vid Siljansbadets camping. Polis åker ut då det är slagsmål vid infarten till campingen.

04.17 Polisen rycker ut till Siljansbadet. En person har tappat fattningen totalt och slår efter allt som rör sig. Det är oklart om någon blivit träffad av persons slag.

04.27 Polisen åker ut till OK-plattan i centrala Rättvik. En person har kommit bort från sina kompisar. Ambulans kallas till platsen. Enligt polisen är det en bekant till den som anmäler som hamnat på lasarettet efter att personen fått skador i ansiktet. Ingen anmälan om misshandel är skriven. Det är ännu oklart hur personen fått skadorna.

Anmälningar natten till söndag:

Klockan 00.04 Polisen får in anmälan om misshandel i en by norr om Rättvik. En misstänkt gärningsman är hörd av polisen och har sedan släppts. Enligt polisen rör det sig om misstänkt hustrumisshandel.

02.17 Fylleri vid Ica-fiolen, polisen tar in en person till arresten. Även ambulans kallas till platsen.

04.49 Skadegörelse vid Hällebergsvägen. Oklart vad som hänt.

Mer läsning

Annons