Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmsföretag vill bygga 35 nya lägenheter

Annons

På fredagen hörde David Ridemar vid företaget Vanilla Ventures AB av sig till NLT via e-post. I brevet till tidningen redogör han för affärsidén.

"Det är väldigt få byggherrar som för tillfället bygger hyresrätter som vanliga människor har råd att bo i -speciellt i små- och mellanstora orter. Under de närmaste 12 månaderna planerar vi att bygga ett stort antal hyresrätter i just sådana orter", skriver Ridemar.

Företaget har den senaste tiden bland annat varit i kontakt med Örkelljunga och Östersunds kommuner. Enligt Helsingborgs Dagblad betraktar Örkelljunga företaget som seriöst.

Företaget har inför kommunstyrelsens arbetsutskott i Örkelljunga presenterat sina planer på byggande av tvåplanshus med två lägenheter i varje. Husdelarna byggs i stora serier av Modulhus i Åtvidaberg varefter delarna transporteras till byggplatsen där de monteras ihop.

Enligt företaget innebär denna byggmetod att hyrorna kan hållas på en relativt låg nivå. I både Östersund och Örkelljunga talas det om månadshyror på 3300-3800 kronor för tvåor på 47 kvadrat och 6600-7300 för fyror på 94 kvadrat.

Jan-Erik Eriksson fick brevet för några veckor sedan och säger att han ännu inte skickat något svarsbrev till företaget. Först måste ärendet tas upp till någon form av politisk diskussion.

Finns det behov av nya bostäder i Ludvika? Jan-Erik Eriksson suckar och svarar:

-Rätt typ av bostäder finns det alltid efterfrågan på. I första hand är det läget som är viktigt och det som är mest aktuellt just nu och som vi diskuterar är bostäder med sjönära läge.

NLT fick på fredagseftermiddagen ingen telefonkontakt med David Ridemar. Personal på företagets stockholmskontor uppger dock att bostadsbyggandet befinner sig på planeringsstadiet och att företaget ännu inte har några färdigbyggda bostäder på någon ort i landet.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons