Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stinkande spån problem

Annons

- Vi har fått några påringningar om det här och vi för också kontinuerliga diskussioner med företaget kring miljön i området som är extra känsligt eftersom det ligger väldigt centralt, säger Tomas Isaksson som är kommunens miljö- och byggchef.

Vad som orsakar den odör som tidvis sprider sig från området är han ändå osäker på.

- Det syns ju att det ryker kring högarna och troligen är det någon form av jäsningsprocess som pågår, säger Tomas Isaksson.

Han säger ändå att hela verksamheten fortfarande är i ett inledningsskede och att det därför måste finnas en högre tolerans tills dess att verksamheten funnit sin kontinuerliga form.

- Det finns även synpunkter på buller från i första hand flisningen och en del har även påpekat att det ser illa ut med de stora spånhögarna invid infarten till samhället. Vi har även fått rapporter om problem med råttor i området, säger Tomas Isakssson.

Han menar ändå att det inte handlar om några stora problem och att företaget är lyhörda i de diskussioner som förs med miljökontoret.

- Jag tror också att högarna just nu är både fler och större än vad det är tänkt i framtiden. Vi vill ändå naturligtvis att alla som har synpunkter på sådant som upplevs som olägenheter tar kontakt med oss. När det gäller den lukt som sprider sig från högarna kan det även till viss del bero på att vädret hittills i vinter inte varit normalt. Skulle det ändå visa sig att lukten blir ett stort problem så kommer vi naturligtvis att ta luftprover för att se vad de innehåller. Företaget är ändå väl medvetet att placeringen mitt i samhället gör att de har många både ögon, öron och näsor på sig och arbetar naturligtvis för att även de boende i Vansbro ska se positivt på verksamheten, säger Tomas Isaksson.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons