Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Hallin blir ny närpolischef

Annons

Dalapolisen omorganiserar och enligt den nya organisationsplanen ska Gagnef till år 2004 ha sex poliser.

- Jag kommer att kämpa för att planen ska förverkligas, lovar Stig Hallin.

Om en dryg månad tillträder han tjänsten, men redan från och med årsskiftet är han tillförordnad närpolischef i Gagnef.

- Men eftersom jag har en del jobb kvar i Rättvik-Leksand kommer jag att under januari växla mellan mitt gamla och nya jobb, berättar han.

Sedan 1969 har Stig Hallin varit anställd inom Rättvikspolisen, där han också vikarierat som chef. Han bor i Leksand, men känner sig hemma även i Gagnef:

- I många avseenden påminner situationen i Gagnef om den i Leksand. I båda kommunerna finns det en viss ungdomsbrottslighet och dessutom besöks kommunerna då och då av brottsbenägna ungdomar från andra kommuner.

- Polisiär närvaro är viktig för att förebygga ungdomsbrottslighet, men också för att avskräcka kriminella grupper från "stöldturnéer" i byarna. Gagnefs kommun är inte särskilt brottsbelastad och genom förebyggande arbete, inte minst genom ett ökat samarbete med skolan, ska vi se till att det förblir så, säger den tillträdande närpolischefen.

Han hoppas att Gagnefs- styrkan ska utökas så att stationen i Djurås ska kunna öka öppethållandet och servicen till allmänheten.

- Jag vet att Gagnefsborna slår vakt om den lokala polisstationen. Genom Jan-Erik Berg, som i dag i huvudsak har yttre tjänst i Gagnef, och andra kollegor som tjänstgjort i kommunen vet jag att stödet från invånarna är stort. Det känns bra eftersom allmänhetens stöd och hjälp är viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt polisarbete, säger Stig Hallin.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons