Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Steget får vänta på besked om garanti

Annons

Säters kommun vill ha bättre underlag innan ställning tas till om kommunen ska lämna en garanti till socialkooperativet Steget ekonomiska förening som startar den 1 september.

Styrelsen för föreningen har skrivit till kommunen och framfört att som nystartad förening har den inget rörelsekapital. Därför vill den ha hjälp av kommunen med rörelsekapital i form av ett lån, typ checkräkningskredit eller någon annan lösning. Behovet är i inledningen maximalt 800 000 kronor.

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt vid veckans möte att inte ta något beslut då politikerna vill ha ett bättre beslutsunderlag.

Föreningen måste kunna visa upp kontrakt som visar storleken på stödet från olika intressenter.

I kalkylen av beräknade inkomster under perioden den 1 september 2005 till den 1 december 2006 finns nästan 1,1 miljoner kronor i sökta utvecklingsmedel från socialstyrelsen (Miltonpengar), 320 000 kronor från slutvårdspsykiatrin och lika mycket från arbetsförmedlingen, motsvarande två platser vardera, samt 530 000 kronor från Säters kommun (två tjänster som arbetsanpassare på 50 procent).

- Vi får ta upp ärendet i höst och ta det på kommunfullmäktige i september, kommenterar kommunalrådet Sven-Gunnar Håkansson (c).

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons