Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statoil har stängt butiken

Annons

Den 18 december förra året låste Statoil i Insjön dörren. Därmed stängdes också möjligheten för riktigt sena matinköp eftersom det var den enda macken i kommunen med öppet till klockan 24.

-Vi hade inget annat val, eftersom vi haft lönsamhetsproblem med butiken under hela 2006, säger Örjan Eriksson, regionchef för Statoil.

-Vi har inte gått i konkurs, utan stängt den delen av verksamheten som inte bar sig.

Är det Rätt Pris vid grannen Hjultorget som tagit era kunder?

-Svårt att säga vad nedgången under förra året beror på, men någonstans har ju kunderna tagit vägen.

Vad händer nu med fastigheten?

-Det har vi inte hunnit ta ställning till än. Vi äger den men i nuläget finns inget beslut.

Ser du någon möjlighet till att butiksdelen kan öppna igen?

-Nej, det finns ingen köpman som vill gå in och driva verksamheten som det ser ut nu, och jag kan heller inte se att samhällsstrukturerna ändrar sig så att det skulle bli lönsamt igen.

Det finns tre bensinmackar i Insjön; OK, Statoil och Bilisten (före detta Shell). OK var först ut att stänga butiken och fortsätta med obemannad bensinförsäljning.

Platsen för Statoil i Insjön är klassisk bensinstationsmark. Redan 1956 fanns här bensinpumpar. Statoil öppnade sin butik i början på 1990-talet och företaget vill fortsätta att verka på orten.

-Det är viktigt för oss att ha två bensin- och dieselpumpar kvar eftersom det fortfarande finns folk som vill tanka av oss.

Statoil i Insjön hade motsvarande fyra heltidstjänster anställda i butiken. Antal personer som nu mist jobbet är dock något fler då deltidsarbete förekom.

Till sist, Statoil finns också i Leksand-hur är lönsamheten där?

-Den är bra. Det finns ingen anledning att stänga där.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons