Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stationsbefäl slutar

Annons

I september 1967 kom Göran Tenn till Malung och han har sedan dess varit Västerdalarna trogen.

-När jag fick en tjänst i Malung tänkte jag att det skulle bli under en kortare tid. Men jag blev kvar och har trivts fantastiskt bra här. Om jag var ung och fick välja yrke igen skulle jag inte tveka. Det skulle bli polisyrket och i Malung, säger Göran Tenn då vi träffar honom den sista arbetsdagen på polisstationen i Malung.

I samband med att Göran Tenn gjorde sin sista arbetsdag så uppvaktades han av kolleger och man bjöd på kaffe och tårta. Närpolischefen i Malung-Sälen-Vansbro, Stig Enarsson från Sälen, överlämnade blommor och en gåva och från polisförbundet tackade Nils-Erik Edlund för de insatser som Tenn gjort på det fackliga planet.

- Det är inte med glädje vi upplever den här dagen. Vi kommer att sakna Göran men samtidigt hoppas vi att han nu ska få det bra som pensionär, sade bland annat polisman Bo Olsson och han fick instämmande av närpolischefen Stig Enarsson och de övriga kollegerna.

Göran Tenn berättar att han upplevt polisyrket som mycket bra. Han har också kommit bra överens med både vanligt folk och bovar.

- Jag har nästan aldrig blivit angripen av någon och det tror jag beror på att jag haft bra kontakt med befolkningen. Visst har jag någon gång utsatts för otrevligheter. Bland annat försökte en kriminell person för några år sedan att köra på mig med bil, säger Göran Tenn.

Göran Tenn har under sina år i Malung varit engagerad i mycket. Bland annat i idrotten och när han kom till Malung 1967 ingick han också i Malungs ishockeylag.

-Tack vare idrotten har jag fått många vänner här i bygden och jag tror att det är en stor del i att man trivts så bra, säger Göran Tenn.

Han kommer ursprungligen från Evertsberg i Älvdalen och hans stora intressen förutom familjen har alltid varit jakt och idrott.

-Jag är inte ett dugg orolig för att jag inte kommer att hitta sysselsättning när jag nu blir pensionär. Jag har massor som jag nu kan ägna mig åt, inte minst barnbarn. Men naturligtvis kommer jag att kunna ägna ännu mer tid åt jakt, fiske och friluftsliv, säger Göran Tenn som verkligen ser fram mot att bli pensionär efter en 43-årig polisbana i Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons