Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starta Varpan- runt-bussar

Annons

Svar till Gunnar Dahlstedt,

den 30 november:

Gunnar Dahlstedt i Dalatrafiks styrelse skyller på vädret den 31 oktober för att ursäkta utebliven resegaranti. Jag kan hålla med om att vädret på förmiddagen var besvärligt, men mina bussar gick då som de skulle.

På sen eftermiddag, däremot, när jag skulle hem, var vädret helt normalt. Så om inte resegarantin gäller vid sådant normalt höstväder är den inte mycket värd! Det var för övrigt bussen det var fel på i mitt fall, inte vädret.

Dahlstedt skyller på att det är kommunen som dragit in så många bussar till Österå, inte Dalatrafik. Därför vill jag rikta mig till Falu kommun med ett förslag: Starta Varpan-runt-bussar så att vi längs sjön slipper bli lidande av att centerpamparna i Enviken vill ha snabba direktbussar som inte stannar i Österå.

Varpan-bussarna skulle kunna gå åt båda hållen och ersätta nuvarande bussar till både Österå och Stennäset. Bussarna till Grycksbo och Bjursås skulle då inte behöva gå igenom Stennäset. Samtidigt får de som bor norr om Varpan, till exempel i Heden, äntligen chans att åka buss. På sommaren kan många världsarvsturister använda bussen för sightseeing.

Vad säger de trafikansvariga i Falu kommun om mitt förslag? Det är förankrat i byalaget, vars cirka 400 medlemmar finns i Hökviken, Uggelviken, centrala Österå, Efrikgården, Rostberg, Uvnäs, Holtäkt, Haghed och Heden.

GÖRAN BRYNTSE, ORDFÖRANDE I ÖSTERÅ BYALAG

Mer läsning

Annons