Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Start för mordrättegång utan kroppar

Annons

Rättegången mot en 21-årig man åtalad för mord på ett par från Båstad startade nu på morgonen i tingsrätten i Helsingborg. Inga kroppar har hittats och mannen nekar till anklagelserna.

Under de inledande sakframställningarna kommer vice chefsåklagare Göran Olsson att peka bland annat på det blod som hittats i den mordåtalades bil. Mannens försvarare, advokat Kai Erwall, har å sin sida anlitat Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) för att få svar på om blodet kan komma från djur.

Den åtalade 21-åringen häktades den 7 mars, till en början misstänkt endast för människorov. Nu lyder åtalet mord, med de alternativa brottsrubriceringarna grov misshandel och vållande till annans död. I sista hand vill åklagaren se mannen dömd för människorov.

Ingen har sett eller hört av Båstadparet, en 64-årig man och en 58-årig kvinna, sedan den 11 januari. Polisen har sökt kropparna i och nära bostaden, i brunnar och i flera sjöar. Till sin hjälp har de tagit såväl kriminalsökhundar _ så kallade likhundar _ som dykare och helikoptrar.

Rättegången är planerad att pågå i sammanlagt åtta dagar med avslutning den 10 augusti.

TT

Mer läsning

Annons