Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starkt resultat för LRF – "Historiskt högt"

LRF-koncernen redovisar ett starkt resultat på 576 miljoner kronor före skatt 2017. Det handlar enligt företaget själva om ett historiskt högt resultat.

Annons

Koncernens resultat efter skatt förra året gav ett överskott på 273 miljoner kronor. Enligt ett pressmeddelande från LRF ligger en hög kapitalavkastning och goda resultat i dotterbolagen bakom det höga resultatet.

– Dotterbolagsportföljen har de senaste åren genomarbetats så att de på ett tydligt sätt ska bidra till de strategiska målen och samtidigt ge en marknadsmässig avkastning. 2017 visar alla dotterbolag ett positivt resultat vilket är första gången på mycket länge, säger Anders Källström, vd och koncernchef i LRF, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Samtidigt satsar vi på framtiden och har därför gjort ett par spännande investeringar i LRF Media där den digitala utvecklingen skapar nya affärsmöjligheter. Spännande tillväxtplaner finns även i den övriga dotterbolagsportföljen.

Foto: Maja Suslin / TT

Medlemsintäkterna minskade något förra året, och uppgick till 211 miljoner kronor, jämfört med 215 miljoner kronor året innan. Men enligt vd Anders Källström ökar andelen företagarmedlemmar, vilket gör att medlemsintäkterna kan upprätthållas.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons