Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Starka bevis trots saknade kroppar

Annons

Polisen är övertygad om att 21-åringen mördat ett par från Båstad. Kropparna saknas ännu, men blod har hittats i mannens bil.

På torsdagen ställs mannen inför rätta, åtalad för mord.

Den nu mordmisstänkte mannen registrerades som ägare till en Volvo 850 bara några dagar efter att paret på Bjärehalvön senast sågs, i mitten av januari. Bilen säger sig mannen ha köpt för 5|000 kronor av den 64-årige man som tillsammans med sin 58-åriga sambo är försvunnen. I samma bil har parets blod hittats, hennes i baksätet och hans i bagaget.

Kai Erwall säger till TT att han kallat ett vittne från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) för att visa att en del av blodet kan vara animaliskt. Att kvinnans blod finns i baksätet är klart, men det råder enligt advokaten ovisshet kring blodet på mattan i bagageutrymmet.

21-åringen nekar till att ha med parets försvinnande att göra. Han känner 64-åringen ytligt sedan denne hade ett förhållande med en släkting till mannen. Den 11 januari svängde han förbi den äldre mannens bostad för att ge honom nyfångad torsk. Han befann sig ju ändå i närheten, lyder förklaringen när polis och anhöriga undrat varför. Väl i mannens bostad ska bilförsäljningen ha gjorts upp. Under ett par timmar ska 64-åringen ha försvunnit i väg på ett ärende. Då tog 21-åringen hans körkort, som han sedan använde för att skaffa ett betalkort. I 64-åringens namn tog han ut pengar och ansökte om flera stora snabblån hos olika banker.

Den 3 mars gör polisen husrannsakan i parets bostad. Möglig mat står framme, tidningarna är från januari, juldekorationer kvar. Polis på plats tycker att bostaden verkar ha lämnats i hast. Kvinnans röda dunjacka hittas ett tjugotal meter från huset, knivskadad men utan blod. Utöver kropparna saknas en given brottsplats.

TT

Mer läsning

Annons