Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark budget utan skattesänkning

Annons

Kommunstyrelsen behandlade på tisdagen budgetramar för år 2007.

Regimen c+s anser sig presentera en stark budget för kommande år med en kraftig intäktsökning. Däremot finns inget utrymme att sänka skatten.

- Det är inte att vänta inom de närmaste tre åren, säger den politiska ledningen detta valår.

När det gäller 2007 års budget förväntas intäkterna öka med 31 miljoner kronor. Totalt kommer intäkterna enligt tillgängliga prognoser att uppgå till 694 miljoner kronor. Till detta ska läggas statsbidrag med mera, varför slutsummeringen hamnar på 880 miljoner kronor.

I ett längre perspektiv kan kommunledningen konstatera att antalet äldre i kommunen ökar, samtidigt som tillskottet av unga minskar i jämfört med tidigare år.

Trots detta råder brist på barnomsorgsplatser, vilket ledningen vill råda bot på genom en utbyggnad och satsar 20 miljoner kronor om året fram till år 2010, alltså totalt 80 miljoner kronor. Samtidigt kommer satsningar att göras på grundskolan med investeringar på 40 miljoner kronor fram till år 2009.

Som tidningen tidigare berättat kommer en utbyggnad att göras vid Saxnäsområdet med 32 platser för demensboende. Det är en satsning på 50 miljoner kronor och som påbörjas redan under innevarande år.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons