Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Står fast vid våra löften

Annons

Svar till Per Erik Granström,

den 8 februari:

Per Erik Granström undrar om den borgerliga oppositionen i landstinget glömt vallöftet om nattakuten vid Ludvika lasarett.

Mitt svar är givet. Inget kan vara tydligare än att vi står fast vid det vi gick till val på, nämligen att det ska finnas en nattakut av god kvalitet och att vi anslår de medel som behövs för att driva den. Detta framgår av den verksamhetsplan vi tog fram i höstas då vi också fick med oss folkpartiet och kristdemokraterna.

Ställda inför en enig opposition fann till sist även socialdemokraterna och vänstern att detta var en service våra medborgare har rätt att kräva även i vår valkrets. Därmed var fyra års hot, planerande och utredande med inriktning på stängning av akuten avvärjd för denna gång. Frågan är för hur länge? Dock noterade jag att det var när Per Erik i valrörelsens slutskede gick in i debatten som hans partikamrater gav efter och "uppsköt" planerna på stängning av nattakuten. Kanske kan PEG bidra till att påverka sitt parti även när det gäller Swedenborgskramandet i landstinget? Alla kan se att ni socialdemokrater i Ludvika, har en helt annan och klarsynt kritisk inställning till den politiske vildens framfart i ert eget kommunfullmäktige!

Ingen enskild händelse skulle förmodligen vara bättre för rekryteringen av nya läkare till vårt område än att de nuvarande nationellt (ö)kända galjonsfigurerna Swedenborg och Dysholm kickades som "rekryterare" till vårt landsting! Välkommen i den upprensningen Per Erik!

GÖRAN ENGSTRÖM (C), SÖDERBÄRKE

Mer läsning

Annons