Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stångtjärn viktig för Falun

Annons

Svar till Flitig skidmotionär,

den 1 februari:

Signaturen ställde frågor angående skidspåren i Stångtjärn, om alla beslutsfattare är tvungna att vara så fyrkantiga och insnöade. Detta med anledning av att jag i en tidningsintervju sagt att kommunens regler för bidragsnormer måste gälla för alla.

Naturligtvis ska föreningarna ha lika ersättningar för likvärdiga insatser. Där finns ett grundregelverk som styr.

Sedan handlar det om prioriteringar. Om det är så att kommunen anser att något spårsystem inom kommunen är viktigare än något annat måste vi ta ett särskilt ansvar för detta.

För att utreda den saken har trafik- och fritidsförvaltningen fått ett uppdrag att kartlägga vilka bidrag vi betalar ut till olika föreningar för att driva skidanläggningar, både elljusspår och andra skidspår. Där ska utredarna titta på tillkommande service runt spåren, parkeringar och annat som kan vara aktuellt.

När den kartläggningen är klar, ska vi titta vidare på vilka regler som ska gälla i fortsättningen för ersättningar. Stångtjärnsterrängen är ett för Faluborna mycket viktigt område, starkt frekventerat av motionärer, både sommar och vinter.

För att Faluborna fortsatt ska kunna njuta av vinterfriluftslivet i Stångtjärn, för trafik- och fritidsförvaltningen och Falu IK en nära dialog om hur spåren under den återstående vintersäsongen på allra bästa sätt kan skötas.

Både min, nämndens och förvaltningens avsikter är att Stångtjärn även fortsatt ska vara ett skideldorado för alla.

LARS-ERIK MÅG (FP), ORDFÖRANDE FÖR TRAFIK- OCH FRITIDSNÄMNDEN I FALUN

Mer läsning

Annons