Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängde av vattnet

Annons

-Det är tydligen en tradition här på Parkskolan att man i slutet av vårterminen har vattenkrig. Inte bara elever i nian utan även barn i sjuan och åttan.

- De tar med sig flaskor in på toaletterna och fyller dem med vatten. Sedan kastar man vatten på varandra. En del elever var rejält blöta i måndags. Hur det var i går (tisdag) vet jag inte för då var jag inte här, säger Marinder.

I måndags beslöt hon dock att strypa vattenflödet i kranarna till tvättställena. Hon författade ett kort brev som de cirka 350 eleverna fick ta med sig hem till föräldrarna.

"Vattenkrig på skolan", är rubriken. "Elever dränker skolan i vatten. Vi kommer att stänga av vattnet på toaletterna denna vecka. För att eleverna skall kunna tvätta händerna efter toalettbesök ber vi er skicka med våtservetter."

Brevet har upprört vissa föräldrar. En mamma säger till NLT att hon överväger en anmälan till hälsoskyddskontoret.

-Jag har lärt mina barn att de ska tvätta händerna efter toalettbesök, innan de sätter sig och äter och efter att de varit ute. Det här är äckligt, det är en klar smittorisk om alla dessa elever inte kan tvätta händerna efter toalettbesök, fastslår mamman.

Hon ifrågasätter dessutom det rimliga i vad hon kallar för den kollektiva bestraffningen och menar att skolledningen borde inrikta sig på att ta i tu med de elever som ägnat sig åt vattenkrig.

-Nu kommer vi att ha vattnet avstängt den här veckan. På måndag släpper vi på vattnet igen och samma morgon kommer jag att kalla alla elever till en samling.

- Jag tror att eleverna har insett att vi inte ska hålla på och blöta ner vår nya skola. Men skulle vattenkrigen fortsätta kommer jag att vidta andra åtgärder. Vilka, får bli en överraskning, säger Britt Marinder.

Hon medger att det kan finnas en viss risk för smittspridning men tror att risken är försumbar förutsatt att föräldrarna skickar med sina barn våtservetter.

-Vi måste sätta stopp för detta, eleverna som sysslat med vattenkrig har inte förstått att lokalerna kan bli förstörda om de dränks i vatten.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons