Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ständiga köer

Annons

Måndag den 19 juni besökte jag apoteket Vasen i Falun. Efter köväntan (en och en halv timme) kom jag fram till disken och lämnade mina recept. Beskedet var då en timmes ytterligare väntan. Jag blev uppropad efter 55 minuter men tyvärr saknades en av medicinerna så jag skulle få återkomma tre dagar senare.

Ville inte gå till apoteket dagen före midsommar, utan väntade till måndagen den 26 juni. När jag kom var apotekskön lång. Ända ut till rulltrapporna. Därför fanns ingen möjlighet till sittplats. Efter ett tag tog orken slut. Jag tittade på kö-tavlan - fortfarande 18 personer före.

Jag staplade hem på trötta ben. Letade efter telefonnummer till apoteket för att meddela varför jag inte hämtat min medicin.

Jag hittade ett 020-nummer. Efter att ha lyssnat till några inte hörbara ljud, lyckades jag tyda att jag stod som nummer 18 i telefonkön. Då gav jag upp min apotekskontakt och ringde Tiskens vårdcentral för att få ett nytt recept och försöka hos något annat apotek. Där svarade en inspelad vänlig röst. Vi kan inte ta emot fler samtal i dag, försök i morgon.

God natt från en trött 86-årig kösamhällsmedborgare.

GÖSTA JOHANSON

Mer läsning

Annons