Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställer upp på galenskapen

Annons

Vi ska vara med för att påverka. Så lät det när man ville att vi skulle gå med i EU. En som verkligen försökte påverka var EU-ledamoten Cecilia Malmström (fp). Under sju år drev hon en kampanj mot parlamentets dyra och ineffektiva flyttcirkus. I våras samlade hon ihop över en miljon namn som krävde stopp för miljardslöseriet, att tolv gånger om året flytta mellan Strasbourg och Bryssel därför att Frankrike vill ha det så.

I somras skickade samtliga ledamöter i parlamentet ett brev till dåvarande statsministern Göran Persson med följande lydelse:

"Det finns sannolikt ingenting som skadar Europasamarbetet - inte minst i nyare medlemsländer - så som flyttcirkusen mellan Bryssel och Strasbourg."

Och man bad honom ta upp frågan på toppmötet i juni. Det gjorde han inte.

Nu är Malmström minister och nu är hon knäpp tyst i frågan. Vad personligheten kan förändras om man får en tillräckligt hög post. Varken Fredrik Reinfeldt eller Carl Bildt tog upp frågan på EU:s senaste toppmöte. Så påverkar Sverige i EU!

Att Frankrike ensamt ska bestämma var EU:s möten ska hållas visar att i EU råder ingen demokrati och man frågar sig varför de andra länderna ställer upp på galenskapen.

HL, MEDLEM I FOLKRÖRELSEN, NEJ TILL EU

Mer läsning

Annons