Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stallbacken vann årets skolsim

Annons

Det aktuella skolsimmet är vid det här laget en mycket gammal tradition som Grängesbergs simsällskap vet att slå vakt om och intresset verkar stå sig bra år från år. Nu var det ett 50-tal entusiastiska simmare som gjorde upp i en cirka 90 minuter lång kamp i bassängen.

- Vi har då alldeles säkert hållit på i 25 år, konstaterade en av eldsjälarna i sammanhanget, Birgitta Bergkvist, tillika ledamot i simsällskapets styrelse.

Tävlingen är öppen för alla elever i årskurserna ett till och med sex. För deltagarna gäller det att simma in så många poäng som möjligt till respektive skola. Kampen om äran är också en kamp om det speciella vandringspris som finns för detta sim.

Denna gång var det extra spännande all den stund Björkås skola, som redan har två inteckningar, behövde en tredje för att ta hem bucklan för alltid. Nu blev det emellertid så att båda skolorna har två inteckningar vardera. Stallbackens skola segrade med 117 poäng över Björkås som stannade på 105.

- Nu blir det väl kamp nästa år, säger Bergkvist.

- I den här tävlingen behöver det inte vara några lag. Man kan vara hur många eller hur få som helst från olika klasser. Det viktiga är att alla som vill ska kunna vara med, klargjorde Bergkvist som själv tjänstgjorde vid en liten basar nere i foajén.

Där kunde man prova lyckan i flera lotterier, bland annat ett julklappslotteri som var mycket populärt. I ett annat kunde de tursamma vinna gott hembakat bröd och andra attraktiva vinster. I foajén fanns också möjligheter att köpa dricka när törsten gjorde sig påmind.

- Det blir ju en slant som ett tillskott till kassan och tävlingsverksamheten.

I sammanhanget kan nämnas att ortens simsällskap har en livlig verksamhet med nära 150 medlemmar varav ett 50-tal aktiva simmare som tränar regelbundet.

Hotet mot badhuset tar man med ro.

- Det är inget som vi kan gå och fundera på. Det får vi ta den dan det kommer, men jag tror nog att vi får ha simhallen kvar, sade Bergkvist förhoppningsfullt.

En höjdpunkt för publiken var liksom tidigare en simmande luciatablå. Lucia denna gång var Julia Rosendahl från klass 6 i Björkås. Tärnor var femmorna Malin Eriksson, Stallbacken, Marie Eriksson, Isabella Berg, Isabel Berglund och Cornelia Gustavsson, samtliga från Björkås.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons