Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ politikerna till svars för vården!

Annons

Såg i tidningen att en tjänsteman och chef inom landstinget fått stå till svars vid ett möte med allmänheten i Söderbärke. Det handlade om vårdcentralen där.

Oavsett vilken fråga det gäller inom kommuner och landsting så är det bara vi förtroendevalda som kan utkrävas ansvar. Inte tjänstemännen. De kan ge oss underlag och ge oss information men det är alltid vi politiker som har det yttersta ansvaret - i synnerhet det ekonomiska.

Nu kan man undra varför hälso- och sjukvårdens politiskt ansvariga inte tidigare sett till att budgeten har kommit i balans i Ludvika och Smedjebacken. Att spara 22 - 25 miljoner kronor ett valår blir inte lätt.

Ansvaret för den uppkomna situationen är dock inte ny. Ansvaret vilar tungt på den nuvarande majoriteten bestående av (s) och (v) i landstinget. Hela Västerbergslagen behöver en helt ny och långsiktigt hållbar hälso- och sjukvård så att vi får våra läkare och annan personal att stanna kvar och känna trygghet i arbetet. Och slipper dyra stafettkostnader.

Du avgör i höst med din valsedel vilket parti du vill rösta fram i landstingsvalet. Och därmed markera vilka du ska avkräva ansvar.

LARS WENNÅS (FP) OPPOSITIONSRÅD I LANDSTINGET DALARNA

Mer läsning

Annons