Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stålkillar som virkar

Annons

- Just nu planerar vi för att till sommaren delta i något större rollspel i Sverige. Tanken är att vi ska föreställa ett medeltida adelssällskap i barbar- eller vikingastil, säger Christofer Sandbäck och Henrik Blom som ingår i lajvsällskapets styrelse.

De sitter och jobbar med att tillverka stålbrynjor av små metallringar. Det är ett arbete som kräver både tålamod och envishet för att resultatet ska bli riktigt bra.

- Jag räknar med att det blir 450 timmars arbete innan min ringbrynja är riktigt klar som jag vill ha den, med dubbla lager av ringar, säger Christofer.

Hela lajvsällskapet är engagerat i att tillverka medeltidskläder till det kommande rollspelet.

- Vart vi ska är inte klart. Det finns nog ett hundratal olika rollspel att välja på runt om i Sverige och de omspänner allt från medeltiden fram till starwars. Tanken är att vi ska hitta något passande större spel som pågår i en vecka med några hundra deltagare. Vi hoppas kunna få EU-bidrag till vår verksamhet, säger lajvsällskapets talesmän.

Sällskapet har också haft funderingar på att arrangera något större rollspel på hemmaplan. Här finns det ju gott om skogar som skulle kunna vara lämpliga spelplatser.

- Förvisso finns det skog här, men det är inte lika lätt att komma åt något skogsområde som vi kan få utnyttja som vi vill, konstaterar grabbarna, och fortsätter att brodera med sina stålringar.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons