Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stål begär besked om tunnel under järnvägen

Annons

Kommunalrådet Roger Stål (s) begärde på torsdagen i ett brev att Vägverkets ledning formellt säger ja eller nej till att bygga rondell och planskild korsning vid Hammarbacken i samband med att Västerbergslagens Kraft bygger det nya kraftverket.

- Vi har väntat på ett muntligt besked i flera dagar nu men inte fått en kontakt med Vägverkets ledning. Det hastar med ett besked så vi gör det nu skriftligt, säger Stål.

Stål berättar att Banverket är positiv till förslaget men Vägverket har problem då iden med rondellen inte finns med i Vägverkets planläggning.

- Det här med att det inte finns i deras plan riskerar att göra projektet till ett nytt moment 22. Vi hoppas att Vägverket går med på någon slags förnuftighetsprincip och ger oss en skriftlig avsiktsförklaring, säger Stål.

Om så sker kommer kommunens mark och planeringskontor och byggnadsnämnd att lägga i en överväxel och på rekordtid ta fram en ny detaljplan med rondell och tunnel under järnvägen.

I kommunstyrelsens arbetsutskott har förutom socialdemokraterna vänstern och folkpartiet uttryckt gillande till förslaget medan moderaten Bengt Andersson varit sparsam med kommentarerna.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons