Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Staffan ny kommunchef i Vansbro

Annons

Det var under gårdagens sammanträde som en enig kommunstyrelse beslutade att anställa Staffan Waltré som ny kommunchef från årsskiftet.

- Jag har paddlat förbi i kanot och även varit med vid en Vansbrosimning för åtskilliga år sedan, säger Staffan Waltré om sina tidigare erfarenheter av den kommun där han nu får den ledande tjänstemannarollen.

- Jag har för mig att jag fick en hyfsad tid annars minns jag mest att det var otroligt kallt, säger han.

Vad fick då honom att söka kommunchefsjobbet i Vansbro.

- Jag tycker att kommunen har en spännande organisationsform och jag är även imponerad över hur kommunen under de senaste åren lyckats få rätsida på den tidigare så dåliga ekonomin, säger Staffan.

Idag är han bosatt i Österåker norr om Stockholm, har en 20-årig erfarenhet som chef och ledare inom kommun, konsultvärld och näringsliv och har tidigare varit kommundirektör i både Vindelns kommun i Västerbotten och i Finspång. I botten finns en gedigen utbildning som innehåller både en civilekonomisk examen vid Handelshögskolan i Stockholm och doktorandstudier i internationell politik. På fritiden umgås han gärna med vänner, läser böcker, spelar bridge och tycker även om att springa i skogen. Han har även hunnit med att skaffa en stor familj.

- Vi har sju barn men fem av dem har, eller är på väg att lämna boet.

Kan vi räkna med några skatteintäkter genom att du skriver dig i Vansbro kommun?

- Så länge som de övriga i familjen stannar kvar i Österåker får jag enligt skattelagstiftningen inte skriva mig i Vansbro. Jag är dessutom provanställd under de första nio månaderna så om resten av familjen flyttar med får vi ta ställning till den dag jag eventuellt blir tillsvidareanställd, säger Staffan Waltré innan han skyndar iväg för att ta tåget hem till Österåker.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons