Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stående ovationer på Cirkus

Annons

På lördagen åkte två bussar från sydvästra Dalarna till Cirkus i Stockholm för att se Glada Hudik teatern som framför "Elvis". Det var övervägande medlemmar från hjärt- och lungsjukas förening som hade lyckats få biljetter till den föreställningen.

Detta var en föreställning där jag önskade att alla som bestämmer över budgeten i regering, landsting och kommuner hade varit i publiken. Att få uppleva den glädje som de agerande utstrålade kan inte berättas. Det måste ses.

Vi fick följa Elvis liv från det att han som 19-åring spelade in sin första platta That's all right, och fram till det stora genombrottet. Att se en föreställning där de utvecklingsstörda tillsammans med normalstörda framföra denna föreställning är obetalbart. Jag lovar att inget öga i publiken var torrt när lilla Maja, ensam på Cirkus stora scen, inför 1500 personer sjöng med glädje.

Efter föreställningen ropades artisterna in på scenen många gånger och applåder och visslingar visade att ingen ville gå hem. Alla ville se mera.

Heder till de ledare som givit Glada Hudikteatern ett ansikte i hela Sverige och ännu mera heder till de som framförde föreställningen. Alla i bussarna var helt överens om att det kommer säkert att dröja länge innan vi får uppleva något dylikt.

SIV ANDERSSON, LUDVIKA

Mer läsning

Annons