Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stående ovationer i Cassels

Annons

Närmare 300 personer, företrädesvis i mera mogen ålder, var med om den fina musikaliska prestationen som belönades med stående ovationer.

Den ovanligt stora underhållningsorkestern med den dynamiske dirigenten Karl Erik Anestedt drog redan på förhand en rungande applåd av en publik med högt ställda förväntningar.

Kvällens musikaliska upplevelse torde ha motsvarat dessa med råge.

Anestedt hade nämligen utfört ett gigantiskt arbete inför den stora kvällen med att skriva specialarrangemang till samtliga melodier på programmet. Detta mot den bakgrunden att det inte fanns något färdigt material att tillgå för en orkester med denna imponerande numerär.

- Han har arrangerat allt! Vilket jobb!, berömde Lasse Persson i orkesterföreningens styrelse innan han överlämnade ord och ton till kvällens många underhållare.

Konserten inleddes med spanska tongångar i Flores de espana i en rapp tappning innan det var dags för kvällens första soloinslag förmedlat av bygdens kända sångfågel Ingmari Lerström i Om the sunny side of the street.

Konsertens manlige sångsolist, Thomas Björnhager, följde efter med musicalmelodin Love changes everything.

Före paus kunde vi bland annat även njuta till för årstiden så passande Roslagsvår av Hugo Alfvén, S`wonderful och Sakta vi går.

I senare delen av konserten framfördes ännu mer blandat örongodis inom genren underhållnings- och populärmusik för stor orkester respektive dito med solister.

Värt ett särskilt omnämnande är därvidlag ett potpurri ur långköraren på Oscarsteatern under 50-talet, My fair lady, som enligt sakkunniga på området anses ha utgjort premiären för musikaler på de svenska scenerna. Efter denna prestation kom den första stående ovationen.

Efter 17 ordentligt applåderade nummer var det så dags för en final som finurligt nog, men kanske inte helt oväntat, visade sig vara Time to say goodbye med duettsång av de båda solisterna. Även då visade publiken sin uppskattning med en stående ovation.

- Ett suveränt jobb av Karl Erik och verkligt fina insatser av såväl orkestern som solisterna. Den här konstellationen gav verkligen mersmak, konstaterade Persson.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons