Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stadsträdgårdsmästaren försvinner

Annons

Fast den person som efterträder Springare kommer inte att tituleras stadsträdgårdsmästare. Bland annat för att det begreppet anses lite otidsenligt.

-Vad vi söker är en arbetsledare på parkavdelningen, säger Anders Axelsson, arbetschef vid kommunen.

Tjänsten annonserades ut i höstas och kommunen fick in cirka 25 ansökningar, därav ungefär fem stycken från personer bosatta i Ludvikaområdet.

Ingen av dessa ansågs dock ha de rätta kvalifikationerna så nu när det är dags för intervjuer har kommunen kallat fyra personer från andra håll i landet.

-Det är Stefan Lysell, 46 år och bosatt i Enaryda i Småland. Han är för närvarande egen företagare men har 25 års erfarenhet från arbete i parkbranschen.

-Engelsmannen Billy Joe Wilder är 36 år och har i London haft eget företag i trädgårdsbranschen i sju år. I dag bor han i Eskilstuna.

-Margit Björklund från Mockfjärd jobbar som kyrkogårdsföreståndare i Mora. Hon är 58 år. Den fjärde personen är Solveig Åkerhielm, 35 år och bosatt i Malmö. Just nu utbildar hon sig till landskapsingenjör, berättar Axelsson.

Intervjuerna genomförs inom den närmaste tiden och kommunens förhoppning är att den nya chefen på parkavdelningen är på plats i april.

Därmed kan nykomlingen gå bredvid Svante Springare en eller ett par månader innan vederbörande definitivt tar över sysslorna.

- Inom parkavdelningen jobbar tiotalet personer. De planterar blommor, sköter parkytor, skottar snö, svarar för den kommunala julpyntningen, plockar skräp och mycket annat, upplyser Axelsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons