Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Städarens status

Annons

Svar till Anställda städare på Anderssons städ, den 16 juni.

Vi läste en insändare från anställda städare (mer troligt en förklädd företagsledare) på Anderssons städ. Där riktas kritik mot vårt RSO Rolf Kvarnefjords uttalande angående undersökningen där tidningen redovisar sjukfrånvaro för företag i Dalarna.

Rolf uttalar sig om städföretaget ISS som har högst sjukfrånvaro i undersökningen. Han berättar att städarna på ISS i Ludvika tycker att de har en dålig arbetsmiljö. Arbetsgivaren utökar hela tiden städområdena, vilket gör att de sliter ut sig. Rolf kritik riktar sig mot företaget ISS för deras sätt att se på, och behandla sina anställda.

Rolf Kvarnefjord och Fastighetsanställdas förbund anser definitivt inte att städning är ett skitjobb. Tvärtom arbetar vi hårt för att höja statusen på yrket. I det aktuella fallet, kritiserar vi ett företag som genom dålig arbetsmiljö och orealistiska städområden sliter ut sin personal. Detta har ingenting med Anderssons städ att göra.

Där driver vi just nu en annan fråga som är viktig för statusen i yrket, nämligen lönen. För en kvalificerad städare i vårt största kollektivavtal i branschen, har lägstalönen ökat med 30 procent de senaste fem åren. Vi vill att Anderssons ska tillämpa detta avtal, istället för ett betydligt sämre som företaget på grund av sin historia föredrar att använda. Det som skrivs i en tidningsartikel är tolkat av en journalist, och inte alltid exakt det som sagts. Vi vill med detta klargöra vad Rolf sa, och vi beklagar att ni uppfattat det negativt.

FASTIGHETS AVDELNING 13,STYRELSEN

Mer läsning

Annons