Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stad med visioner

Annons

Det händer att jag suckar över de många grävarbetena i Falun, men resultatet av dem gläder mig; nya infarten från Borlängehållet, Svärdsjögatan mellan centrum och Lugnetområdet och förnyelsen av stadskärnan.

Att det byggs gång- och cykelvägar är närmast självklart idag, men det ska göras snyggt också. Här blir det trivsamt med mjuka linjer, fin belysning och många nyplanterade träd.

Vid en stadsvandring på temat "Framtidens Falun" fick jag höra att utvecklingen av stadskärnan fortsätter med att binda ihop Holmtorget med Kung Gustafs torg så att man uppfattar det som en enhetlig, sammanhängande affärsgata. Och visst är det roligare handla i ett omväxlande och levande stadscentrum än i ett opersonligt, jättelikt köpcentrum?

När jag läser om det nya Resecentrum, som planerats i snart 10 år och där arbetet kan påbörjas hösten 2007, blir jag riktigt glad. Både stationsområdet och Tisken är i dag avskurna från resten av staden och vi behöver få denna sammanbindning, som både är praktisk och tilltalande i sin utformning.

Jag hoppas att de visioner som hittills har väglett den politiska majoriteten, ska genomföras. En stad måste utvecklas och det ska synas att den gör det. Visar man upp en expansiv stad, som utstrålar framtidstro, drar man till sig företag och människor trivs.

ANNA-LENA STENBERG (S)

Mer läsning

Annons