Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSU väljer ny ordförande

Annons

På SSU-kongressen i Örebro samlas i dag de 249 ombuden för att välja en ny förbundsordförande. Kampen om posten har varit hård och nu ska det avgöras vem som ska ta över ordförandeklubban. Valkommittén har föreslagit Jytte Guteland från Stockholm men utmanaren Laila Naraghi från Oskarshamn stöds också av flera distrikt.

Kampen mellan de båda ordförandekandidaterna är hård in i det sista på kongressen i Örebro.

Innan det blev dags för den slutna omröstningen förde ett stort antal ombud fram sin åsikt om vilken kandidat som är mest lämpad att leda det socialdemokratiska ungdomsförbundet i framtiden.

Budskapet från flera mindre distrikt var tydligt, med Laila Naraghi vid rodret kan SSU decentraliseras och ett arbete för jämnare maktfördelning mellan förbundets ledning och distrikt inledas.

Det är alltså inte de politiska skiljelinjerna som ligger bakom ordförandestriden mellan Jytte Guteland och Laila Naraghi, utan frågan om maktdelningen inom förbundet samt hur SSU:s verksamhet ska bedrivas.

Rösterna från den slutna voteringen kommer att räknas under kongressens lunchuppehåll och cirka klockan 13:30 meddelas vem som blivit SSU:s nya förbundsordförande.

Valkommittén föreslår även att Mattias Vepsä ska bli omvald som förbundssekreterare. Mattias Vepsä har fungerat som ställföreträdande ordförande efter Anna Sjödin som avgick som förbundsordförande i december i fjol.

TT

Mer läsning

Annons