Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSAB in i kärnkraftsprojekt

/

SSAB blir delägare i Industrikraft i Sverige AB, bolaget som ska utveckla nya energikällor som ny kärnkraft till den tunga industrin.

Annons

Därmed är tre tunga industriföretag verksamma i Dalarna med i kärnkraftsprojektet, förutom SSAB också Boliden och Stora Enso.

SSAB tar över Eka Chemicals andel i Industrikraft i Sverige AB och bolaget ägs därmed numera till lika delar av Boliden, Holmen, SCA Forest Products, SSAB och Stora Enso.

Bolaget Industrikraft i Sverige AB har som intention att utveckla ny kraftproduktion i Sverige för att långsiktigt säkra konkurrenskraftig kraftförsörjning till svensk industri. Fokus ligger på ny svensk kärnkraft.

SSAB:s Martin Lindqvist går in i styrelsen för Industrikraft som för övrigt består av ordförande Magnus Hall, Holmen, vd:n Mats Gustavsson, Ulf Larsson, SCA, Mats Norlander, Stora Enso och Anders Ullberg från Boliden.

Industrikrafts samarbete med Vattenfall avslutas under uppmärksammade former i somras. Hösten 2009 tecknade Industrikraft i Sverige AB och Vattenfall en avsiktsförklaring om gemensam ny kraftproduktion som skulle kunna trygga välfärden och säkra jobben i den svenska basindustrin som är beroende av el till konkurrenskraftiga priser.

Mer läsning

Annons