Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spricka i läktaren

Annons

Under slutet av första perioden fick läktaren repareras. Dessutom stördes Moralirarna i spelaringången av Karlstadsfansen. Resultat: Ett nytt skyddstak över ingången måste köpas in till kommande hemmamatcher.

Ståplatsläktaren med vrålande Färjestadsfans, från supporterklubben Wolf-pack, var som ett gungande hav under matchen. I mitten av första perioden upptäckte personal i arenan en längsgående, flera meter lång, spricka i en limträbalk i läktaren. Bland andra tillkallades arenachefen Ronnie Skoog.

- Jag observerade sprickan. Det är möjligt att den funnits där redan tidigare, utan att vi lagt märke till den, berättar Ronnie Skog, när han inspekterar platsen på måndagen.

Just på den plats sprickan sitter är det knappt en meter ned till ett betonggolv. Enligt Ronnie Skoog fanns det ingen akut risk för att läktaren skulle rasa.

I förebyggande syfte kröp Ronnie in i det trånga utrymmet under läktaren tillsammans med säkerhetschefen Anders Lundkvist och vaktmästaren Anders Otterström.

Medan första perioden gick mot sitt slut, arbetade trion med att sätta in en stödbalk under läktaren.

- På måndagen gjordes en ny syn på platsen och vi förstärkte läktaren med flera stödbalkar, så att platsen är säker till kommmande matcher, säger Ronnie Skoog.

En annan akut åtgärd är att taklägga spelaringången för Mora hockeyspelare.

Tidigare har moståndarlagens ståplatspublik varit hänvisande till en annan del av läktaren, medan hemmafansen placerats kring hemmalagets spelaringång.

- I lördags, när Wolfpack invaderade anläggningen i stora skaror, uppstod vissa problem. Genom att de stod direkt intill spelaringången hånades och bespottades hemmaspelarna både på väg in och ut från isen.

Dessutom började en skyddsbalk till spelaringången sitta löst och mindre delar av ståplatsstängslet slets sönder av supportrar.

- Vi satte fast skyddsbalken under matchen. Till kommande matcher måste vi skaffa ett skyddstak över spelaringången.

Enligt Ronnie Skoog finns det två alternativ.

- Antingen sätta upp ett permanent skyddstak eller ett så kallat dragspel, ett tak som dras fram vid behov. Jag har under måndagen tittat på olika kostnadsförslag och det lär bli en investering på en cirka 30 000 kronor.

Förhoppningen är att takanordningen ska var på plats till Moras hemmamatch efter landskampsuppehållet i mitten av februari.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons