Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprängladdning vid bank i Arboga

Annons

En sprängladdning upptäcktes vid fyratiden i morse vid Handelsbanken på Nygatan i Arboga. Vid niotiden anlände polisens bombgrupp. Senare avgörs om hus i närheten måste evakueras.

Området kring banken har nu spärrats av i väntan på polisens bombgrupp från Stockholm, som kommer till Arboga vid åttatiden på morgonen. Närmaste bostadshus ligger så långt ifrån banken att det enligt polisen inte ska vara någon fara för allmänhetens säkerhet.

Vid sextiden på morgonen fanns det inga spår efter några gärningsmän. Polisen i Västmanland har tagit hjälp av polisen i Örebro och Södermanland för att söka efter dem. Brottsrubriceringen är förberedelse till grov stöld, grov allmänfarlig vårdslöshet och framkallande av fara för annan.

Polisens bombgrupp är nu på plats vid Handelsbanken på Nygatan i Arboga för en första besiktning av den misstänkta sprängladdningen. Avspärrningen på cirka 150 gånger 150 meter kvarstår tills vidare. När den första granskningen är färdig beslutar polisen om hus i närheten måste evakueras.

TT

Mer läsning

Annons