Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprängdåd mot OSSE-kontor i Kosovo

Annons

Ett av den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE:s kontor i Kosovo utsattes på måndagen för ett sprängdåd, dagen före ett besök från organisationens ordförande.

En sprängladdning exploderade på parkeringsplatsen utanför OSSE-kontoret i staden Pec tidigt på morgonen. En andra laddning hade placerats ut men detonerade inte, enligt polisen.

Nio bilar förstördes. De flesta tillhörde OSSE, vars ordförande Miguel Angel Moratinos - Spaniens utrikesminister - planerade att besöka Kosovo på tisdagen.

En lång rad våldsdåd har inträffat i Kosovo de senaste veckorna, efter det att FN-sändebudet Martti Ahtisaari offentliggjort sina rekommendationer om Kosovos framtida status. Han föreslog inte att Kosovo ska bli självständigt, vilket retade upp kosovoalbanska grupper som vill att Kosovo bryts ut ur Serbien.

För en vecka sedan sprängdes ett antal FN-fordon i provinsens huvudstad Pristina av en grupp som kallade sig Kosovos befrielsearmé, samma namn som separatistgerillan hade under kriget i provinsens 1998-99.

TT

Mer läsning

Annons