Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportintresserad

Annons

För sju personer i Sverige blev löneutbetalningen i februari månad plötsligt mindre viktig. En snart 70-årig man från Borlänge blev bokstavligen tagen på sängen. Med morgontidningen i nyporna på söndagsmorgonen svarade han när Roger Björkman ringde från Svenska Spel och gav beskedet att han vunnit 2 559 161 kronor på Lotto 1.

– Oj-oj, det här känns jädrigt bra. Det här har jag drömt om så länge, och vilken tur jag sitter, säger han. Är det sant?

Han är en trogen Lottospelare och ska dela pengarna med sin hustru och son. Hur gårdagens firande skulle se ut hade han inte hunnit fundera på.

– Inte ett skvatt, men vi får väl fira min 70-årsdag senare i år genom att åka till ett land med mycket sol, säger han.

Mannen från Borlänge är mycket idrottsintresserad och under gårdagens fanns han på plats för att bevittna innebandykampen mellan IBF Falun och Pixbo samt senare hockeymatcheen mellan Falu IF och Valbo.

Lotto visade i helgen att det är storvinnarnas favoritspel. Fem av lördagens sju storvinster tillräknas Lotto. Förutom mannen i Borlänge finns vinnarna i Eskilstuna, (man i 70-årsåldern), Kalmar (spelat utan Spelkort), Strövelstorp i Skåne (man i 60-årsåldern) samt Märsta (40-årig man) - alla vann de 2 559 142 kronor.

Lottoraden med miljonvinsten i Borlänge var inlämnad hos spelhörnan vid Rätt Pris på Hammargatan.

Helgens högsta vinst gick till en målsäker man i 60-årsålder från Huddinge som lämnat in sin Måltipskupong på Coop Extra i Huddinge. Ensam om ha alla åtta matcher blev lönen för mödan riklig, 4 514 058 kronor.

Mer läsning

Annons