Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spi Leksand ställer inte upp i valet

Annons

Efter en mandatperiod i fullmäktigegruppen har han svårt att känna det där riktiga engagemanget.

- Skrota fullmäktige. Eftersom det mesta beslutas i kommunstyrelsen, ks, varför då ha kvar fullmäktige? undrar Sören Sunesson. Han hade gärna önskat att få sitta med i ks för att ha en liten chans att påverka.

Det var för en handfull år sedan som spi valde att satsa på Leksand. Ett tvärpolitiskt parti med namn som Erik af Wetterstedt och Monica Landell-Swan. Nu drar sig spi Leksand tillbaka precis som på många andra håll i länet.

Enligt Sören Sunesson är det svårt att rekrytera folk till styrelsen.

- Ingen vill ställa upp.

Sunesson orkar inte fortsätta på egen hand. Som ensam representant i fullmäktige utan ersättare väljer han att dra sig tillbaka.

Sören Sunesson menar att det hade varit bra med lite "ungt blod" i partiet, men att få ungdomar att engagera sig i ett pensionärsparti är inte det lättaste.

Sören Sunesson och ordförande Maj Nygårds sitter kvar på sina poster till årsskiftet. Sedan är det slut även om namnet spi kommer att finnas kvar i Leksand.

Nu ser Sören Sunesson fram mot tisdagskvällen då det ska beslutas om en eventuellt utvidgning av laxodlingen. Sunessons ståndpunkt är klar. Det blir ett nej från hans sida.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons