Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Orsa bjöd in till julfest

Lördagen den 16 december, när snön låg gnistrande vit och termometern visade många minusgrader, bjöd SPF Seniorerna Orsa in till årligt julbord på Orsa hembygdsgård som avslutning på årets aktiviteter.
Trots kylan hade drygt 130 personer hörsammat inbjudan.

Annons

Gästerna välkomnades med varm glögg inklusive pepparkakor och russin som tilltugg. Man kunde också köpa lotter och hade man tur kunde man vinna julskinkor och en mängd andra fina vinster.

Under tiden alla intog sina platser vid borden, spelade Orsa dragspelsklubb julmusik. Klubben var för kvällen förstärkt med gästartisterna Anna Almroth från Sundsvall, sång och Mikael Sund från Edsbyn, dragspel.

Så var det då dags att angripa det dignande julbordet. Ordföranden dirigerade i vilken ordning man fick hämta mat och i köket sprang ”kökspersonalen” sig svettiga för att hålla faten välfyllda. Alla hittade nog några favoriter bland karotterna.

Den goda maten hade tillagats av föreningens festkommitté och styrelsemedlemmar under överinseende av vår eminenta kokerska Birgitta Jemt. Hon får oss andra att uträtta storverk.

När alla var mätta och nöjda spelade Orsa dragspelsklubb upp till dans och Anna Almroth och Leif Dahlfors turades om att sjunga. Stig Voxblom berättade några roliga historier. Många passade på att motionera ner all den goda julmaten till musiken. Stämningen var det inget fel på, det dansades både stilla bugg, gammeldans och foxtrot.

I pausen serverades kaffe och hembakad saffranskaka. För dem som ville bli snällare till jul fanns också pepparkakor att tillgå. Så blev det dags för lotteridragning under glada rop och några besvikna miner för att man inte vann någon av de fina priserna.

Kökspersonalen kallades fram till scenen av ordförande Bernt Westerhagen, för att tackas för väl utfört arbete, med blommor till damerna och chokladask till herrarna. Bernt tackade alla för att de kommit och önskade god jul och ett gott nytt år och påminde om våra aktiviteter som börjar efter trettonhelgen.

När alla gäster gått hem hade arrangörerna ett par timmars arbete kvar innan de kunde summera kvällen som fick med beröm godkänt av nöjda gäster. Tack vare flitiga och hjälpsamma medarbetare lyckades man ro det hela iland.

Karin Olmås-Hållén

Orsa dragspelsklubb såg till att julstämningen var på topp. Foto: Karin Olmås-Hållén
130 personer deltog i SPF Orsas lika välsmakande som uppskattade julfest.  Foto: Karin Olmås-Hållén

Mer läsning

Annons