Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparande och slösande

Annons

Närsjukvårdschef Jens Beronius håller för närvarande på att genomdriva en av historiens mest omfattande kostnadsminskningar inom sjukvården i Västerbergslagen. Knappast någon medborgare begriper hur kvaliteten i vården ska kunna bli bättre med färre anställda och längre sjukresor.

När man drar ner på sjukvården i Ludvika får patienterna längre till sin doktor, och i Falun tvingas man investera stora pengar för att bygga ut lokalerna. Detta är fullständigt stolligt!

Man försöker inte ens föregå med gott exempel för är det inte besynnerligt att alla sammankomster där man diskuterar besparingar förläggs till dyra, fina konferensanläggningar som Ulfshyttan eller Tällberg? Nog känner ni väl ändå till att Ludvika lasarett har flera våningsplan som står tomma och uppvärmda? Varför duger inte dessa lokaler för era sammankomster?

Ni skulle säkert kunna beställa mat från sjukhusköket för självkostnadspris om ni säger till några dagar i förväg.

Är det verkligen nödvändigt att nyttja hela gamla läkarvillan precis bredvid lasarettet som kontor när landstinget samtidigt har tomma lokaler i lasarettet 200 meter därifrån?

Är det inte besynnerligt att besparingar är nödvändiga för vanliga människor samtidigt som somliga roffar åt sig så mycket de förmår?

Är det inte precis detta som kallas maktkorruption?

LUDVIKABO SOM TRÖTTNAT PÅ KORRUPTIONEN!

Mer läsning

Annons