Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande - och gratis

Annons

Kommentar till Gunilla Tagesdotter Barkar (Tant Grön), 6/8:

Jag och min lilla familj håller just nu på att fixa matsäck inför dagens utflykt i sommaren.

Säterdalen med lek, glass, natur och djur. Alldeles gratis! Ett par filtar och något litet att äta är det enda som krävs för ännu en euforisk upplevelse.

En välskriven och viktig insändare väckte nyss min uppmärksamhet. "Tant Grön" beskriver semestern som något traumatiskt för många då hon bland annat diskuterar vår tids hysteri kring allt större krav på dyra semesterupplevelser. Den ökande klyftan. Det tragiska faktum att allt fler människor av i dag tror att våra barn verkligen vill lotsas runt på allehanda överexploaterade tillställningar.

Handen på hjärtat. Är det någon som överhuvudtaget frågat sina barn vad de helst av allt vill göra på sommarlovet? Är det barnen eller vi vuxna som vill kuska land och rike runt i ett högt tempo bara för att hinna med så mycket "göra" på så lite tid som möjligt? För att ha något att berätta för "alla" sedan.

Hur ville du tillbringa somrarna som barn? Visst minns du? Ha det lugnt och skönt och roligt med nära och kära, antagligen. Tillbringa tid tillsammans med de annars så frånvarande vuxna. Koppla av och njuta. Stanna tiden. Fånga dagen!

Bada, leka och fika ute. Tälta i skogen och sitta vid en eld om kvällen. Spela spel, fiska med morfar, äta blåbär direkt ifrån busken. Upptäcka världen i litet format. Så fantastiskt spännande och alldeles gratis!

Semester kan vara "bara" eufori. Men det ligger i vårt ansvar, alla vuxnas, att låta det få vara så!

CAMILLA

Mer läsning

Annons