Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sovande man hade kniv i en rem om halsen – tingsrätten köper inte förklaringen

När mannen påträffades, sovande på marken i Hedemora, hade han en kniv i en rem om halsen.
Nu döms han för detta samt ett annat knivinnehav på akuten i Avesta. Däremot frikänns han från ett tredje knivinnehav, i Gävle.
Själv förnekar mannen brotten.

Annons
Mannen låg och sov på marken i Hedemora och hade en kniv i en rem om halsen. Vid ett annat tillfälle hade han en kniv i sin väska på akuten i Avesta. Falu tingsrätt köper inte mannens förklaringar utan dömer honom för två fall av knivinnehav. Däremot frikänns han från misstankarna om ett tredje knivinnehav, i Gävle.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Klädbutik i konkurs – 50-årig epok kan vara över: "Tufft men rätt beslut"

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 50-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Den 25 april 2016 larmades polisen till en plats på Danskgatan i Hedemora, där mannen befann sig. Han hade en kniv i en rem om halsen och var väldigt berusad.

Mannen har förnekat brott och berättat att han skulle träffa en kamrat på platsen och sedan lade sig ner på marken och sov. Han hade kniven med sig för att skära sly och pinnar, en förklaring som Falu tingsrätt inte köper utan kallar "långsökt".

Ett par veckor senare, den 13 maj 2016, befann sig mannen på akutmottagningen vid Avesta lasarett och hade då en kniv i sin väska.

Mannen har förnekat brott och hävdat att han inte visste att det fanns en kniv i väskan, en förklaring som tingsrätten inte heller köper.

Däremot frikänns mannen från en tredje åtalspunkt om knivinnehav. Han skulle ha haft en kniv i sin väska i slutet av maj 2016, då han befann sig i Gävle, men tingsrätten anser att mannens förklaring till det knivinnehavet, att kniven var en present och ordentligt inslagen i flera lager med tyg i väskan, är trovärdig.

Falu tingsrätt dömer mannen för två fall av brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han döms till att betala 70 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3 500 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons