Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörman fängslade publiken

Annons

Skådespelaren och vissångaren Pär Sörman från Stjärnhov var uppskattad underhållare i Capellet, Söderbärke, på trettondagskvällen.

Lokalen var i det närmaste fullsatt när ord och ton gavs till den gästande artisten. Sörman bjöd som vanligt generöst på sig själv och med glimten i ögat. Sammantaget var det en stundom finstämd och stundom smått teatralisk föreställning.

Trots att Sörman är välkänd för de flesta kan påminnas om att han inledde sin skådespelarbana i början av 70-talet och är känd från de stora scenerna. Sedan 80-talet har han varit verksam som frilansande vissångare och hans turnéplan är vältecknad.

2002 belönades han med Nils Ferlin-sällskapets trubadurpris och ett år senare var det dags för nästa fina utmärkelse. Då uppvaktades han som årets Dan Andersson-stipendiat.

Efter den uppskattade programkvällen i Söderbärke fortsätter Pär Sörman med en föreställning på Värmlands museum i Karlstad kommande söndag.

- Och i februari fortsätter vi med en hel serie viskvällar under rubriken Visor vid Barken med Bertil Olsson från Skinnskatteberg som sångvärd, avslöjar Carina Naess, som driver Capellet tillsammans med Mats Ernebrink.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons