Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorgligt, Berndt Ekström!

Annons

Svar till Berndt Ekström,

den 9 januari:

Man kan bara beklaga Berndt Ekströms dåliga läskunskaper. Möjligtvis ett bevis för den gamla skolans misslyckande.

Jag har inte med ett ord pratat för Ken Swedenborg. Jag uttryckte min förvåning över hur tokhögern, allt enligt Ekströms vokabulär, ägnade all kraft åt att berätta hur sossarna och Ken Swedenborg agerade.

Jag vet inte hur mycket Ekström känner Swedenborg men jag vågar påstå att om alliansen fått makten och frågan om höjda patientavgifter och övriga försämringar kommit upp på dagordningen hade inte Swedenborg röstat med tokhögern och dess anhängare.

Om de borgerliga fått makten hade man redan gjort sig av med 130 politiska uppdrag i landstinget, enligt Ekström. Det är ett underligt sätt att slå vakt om demokratin. Det ger ett fåtal mer makt.

Ekström borde dock ha talat om alla de försämringar man genomfört för den stora massan av dalfolket, vad uppgörelsen med sjukvårdpartiet hade kostat landstinget om alliansen fått makten. Där fanns också löften om både jobb och stöd. Men det passar inte Ekström att berätta om detta.

Till sist vill jag ge ett erkännande till Berndt Ekström för hans envetna kamp för Ludvika lasarett. Det engagemanget borde flera landstingspolitiker från Västerbergslagen ha, oavsett politisk färg.

Tyvärr kan vi nog inte få något bevis för hur många av Ekströms fränder i landstinget som stöder hans uppfattning. Det är sällan, eller aldrig, vi ser deras åsikter om detta i pressen. Inte ens Ekströms kolleger i tokhögern hörs.

KARL ERIK ANESTEDT (S)

Mer läsning

Annons