Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommartider!

Annons

Sommartider hej, hej! Björkarnas långa hängen vajar sakta i vinden och himlen är blå, blå! Vi går ut genom dörren som så många gånger förr och aldrig brukar väl självaste utgången kännas vemodig! Man kastar långa blickar på snytingarna i trean. Det är trots allt bäst att passa på! Snart är de utflugna, utsläppta i ansvaret, verkligheten och friheten!

Det finns få saker som fyller hjärtat med sådan oerhörd sommarkänsla som att se en lågstadieklass sjunga Idas sommarvisa med sina klara hoppfulla små röster och vackra sommarkläder. Ännu så unga och ovetande om svåra saker, då är det bara sommaren och lek och skratt som ska få finnas där.

Studenterna står där och vrålar ut skolans sista sång. Hur glada de än är så tror jag att champagnen smakar vemod. Det är så otroligt många känslor. Det vore konstigt annars. Det handlar om att skiljas till viss del från föräldrar, kompisar, skola och barndomen, kanske lämnar man också en liten del av sig själv kvar på favoritgungan, skolbänken, badplatsen, bussplatsen och vid cykelmötesplatsen?

Men visst handlar det ändå mest om lycka! De står där så stolta, vackra unga och starka. Så ivriga på att tillföra livet just det de vill. De har vackra vita kläder och traditionella mössor, precis som det ska vara! Och vi som väntar på vår tur visst kommer vi att sakna dem. Men jag önskar dem verkligen lycka till så som jag hoppas att alla ska önska mig!

KIM TIGERSTEDT

Mer läsning

Annons