Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarmusiken har startat

Annons

Fram till och med 24 augusti är onsdagskvällarnas vikta för en stunds god sång och musik i kyrkan med en blandning av såväl mer som mindre kända förmågor.

Till de förstnämnda måste man räkna Grethe Rottböll, Håkan Sund, Björn Jadling och Gunnar Klum.

De två sistnämnda har medverkat varje år sedan serien startade och har en trogen publik och paret Rottböll-Sund har hörts ett antal gånger i Ludvika, bland annat hos Bergslagsoperan men även i kyrkan.

15 juni bjuds det violin och piano av Anna Westerby och Cajsa Hugosson och 22 juni är instrumentkombinationen flöjt och piano, detta i händerna på Harry Hallén och Magnus Berglöf.

29 juni är det så dags för Grethe Rottböll och Håkan Sund som ger ett program tillsammans med sopranen Ann Lindkvist.

På hemmaplan börjar paret Maria Hagberg och Lars Wilbe bli etablerade, bland annat genom den sistnämndes musikal Cinderella för ett par år sedan. Maria Hagberg har också samarbetat med såväl Bryggmästarna som Thore Eylis kvartett i den lättare genren.

De kan höras i kyrkan 7 juli.

I samband med Bergslagens Kammarsymfonikers traditionella sommarläger i Cassels framträder olika ensembler med ett program 13 juli.

Ragnhild Pettersson bjuder på orgel- och pianomusik 20 juli och onsdagens därefter spelar Karin Samuelsson och Mattias Fagius violin och violoncell.

3 augusti är det så dags för en högtidsstund för alla Gunnar Klums beundrare eller/och släktingar i bygden när han än en gång kommer till Ludvika Ulrika kyrka tillsammans med pianisten Mats Jansson och efterföljande onsdag är Björn Jadling programmakare. Trumpetaren Jan-Erik Engblom står på gästlistan 7 augusti och han ackompanjeras av Jörgen Engström, som för övrigt avslutar sig konsertserie 24 i samma månad.

Det finns alla anledning att förmoda att hans orgelkonsert blir en fin punkt för ett intressant sommarprogram.

I vanlig ordning är det fri entré till konserterna.

BERTIL DANIELSSON

Annons