Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarlovet är här!

Annons

Föräldrar fingrade på rosor och vackra buketter. Eleverna pratade högljutt och glatt. Det var en välfylld Norrbärke kyrka som ringde in till skolavslutning för Bergaskolans årskurs 9 på torsdagseftermiddagen.

Rektorn Marie Stenström hälsade alla välkomna och berättade om klassen som drog in som en stormvind hösten 2003 och hur de utvecklas genom åren, med förändringar och mognad som följd.

Förutom Stenström gav BUN:s ordförande Håkan Svensson några ord på vägen och prästen Bodil Engström ville lyckönska eleverna i livet och att de skulle tänka på att man duger som man är.

En nyhet för i år är det pris som Ovako har instiftat med anledning av företagets 150-åriga historia.

-Den 15 september 1856 valsades det första smältstycket ut. Det är nu 150 år sedan och i dag rullar det på med ännu snabbare fart. Vi är en av Sveriges största skrotåtervinnare, berättade Kerstin Knutsson som är ansvarig för företagets jubileum.

Tävlingen utlystes redan i februari och under våren har tolv elever varit involverade i tävlingen som ska återkomma varje år. I går delades alltså Ekostålspriset 2006 ut till två av avgångseleverna.

-För att på ett engagerande och åskådligt sätt beskrivit sortering för återvinning av förpackningar och uttjänta hushållsprodukter, sade Kerstin Knutsson.

Det var motiveringen till att vinnarna blev Johanna Klodner och Christoffer Sallander i klass 9 B. För detta fick de 5000 kronor i prispengar samt diplom och t-shirt med jubileumslogotyp. De fem bidragen finns att beskåda i gamla Meken under ett par veckor framöver.

Fina insatser gjorde även de elever som sjöng i kyrkan och förutom kören var det två duetter på programmet; Emma Svensson och Sofie Wärre samt Sara Nordin och Jenny Lerström.

Emma och Sofie hade skrivit sin egen låt Lyckan och när de framfört den hördes en lättnadens suck i hela kyrkan, som fick folk att skratta i bänkraderna.

Nu börjar SOMMARLOVET.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons