Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som Svenssons gör

Annons

Flera insändare har skrivit att det är bra att politiker gör som vanliga människor. Anser man att vanliga människor gör så här? Exempel: Reinfeldt som trots höga inkomster betalt lägsta möjliga lön till barnflickor och Borg som haft svart hemhjälp under tre till fyra år, bland annat en polska utan arbetstillstånd.

Före detta minister Borelius som inte betalt tv-licensen, och haft svart hemhjälp. Det finns fler exempel.

Det här är en diskriminering och förolämpning av vanliga människor i Sverige. Om man utgår från att människor beter sig på det här sättet. Vissa uppsagda ministrar får 30000 till 40000 kronor per månad fram till pensionen utan att behöva göra någonting. Där finns inga krav att vända sig till a-kassan. Eller ställa sig som arbetssökande. Detta kan även gälla andra höga ämbetsmän som av en eller annan anledning , kanske på grund av inkompetens, blir uppsagda från sitt arbete. För att få likhet inför lagen, bör alla som blir arbetslösa få full lön, och vara befriade från att söka nytt jobb.

Alla kostnader för arbetsresor borde staten få betala. Man kan tvinga en person till tre timmars resa per dag, annars förlorar man a-kassan om man tackar nej till jobbet.

Sedan läser man om Odenberg som varje dag kunnat ta taxi till jobbet med promenadavstånd på 16 minuter. Det negativa som höjdarna gör anser man där likvärdigt med vad "Svenssons" gör. Men det positiva med förmåner behåller de för sig själva.

Vi betackar oss för att jämföras med dessa människors enkelspåriga syn på livet.

ÖPPNA ÖGONEN

Mer läsning

Annons