Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som isolerade mumier

Annons

Svar till En äldre som kan råka bli gammal, den 2 mars.

Tack för en mycket bra insändare som belyser sossarnas "troende" om hur vi gamla vill ha det. Sedan de gjort 1900-talets största misstag genom att lägga ner ålderdomshemmen, fortsätter de på alla vis bestämma hur vi gamla ska hanteras. Dessa besserwisser kan inte ha fel i sina bedömningar av vad vi gamla vill!

Det måste väl vara rätt att alla vi gamla buntas ihop till ett kollektiv med en gemensam vilja att bo kvar i hemmen så länge vi lever, för så "tror" de som anser sig veta. Det är inte bara troende, det är rena lögner.

Hur kan ni politiker påstå att de flesta vill sitta isolerade som mumier i sina hem utan andra sociala kontakter än viss hjälp med städning och "utfodring" en gång dagligen?

På de gamla fina ålderdomshemmen, fick de gamla både skötsel och samvaro med övriga boende, om de så önskade.

Anhörigvårdare? Vem i h... har tid att sköta sina anhöriga i dagens stressade samhälle där båda i en familj måste arbeta för sitt uppehälle, där lågavlönade ändå kan ha stora problem med att få det att gå runt.

Nej, det är sannerligen på tiden att flera med mig och insändarskribenten vaknar upp inför kommande val och ser till att lägga rätt röstsedel i kuvertet.

Det är falsk varubeteckning att kalla ett land som inte bättre kan ta hand om sina gamla för välfärdsland. Ett parti som sätter likhetstecken mellan tro och vetande har förbrukat sitt förtroendekapital.

I annat fall kan någon smart sosse förorda ättestupan som den slutliga lösningen "utan att tänka på det". Och tok gjorde som tok sa!

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons