Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solrosen - dagis eller ålderdomshem?

Annons

Gallerian Solrosen, ett av Faluns största pågående projekt, planeras och byggs just nu. I denna nya, stora och ljusa galleria är det tänkt att Falubornas konsumtion ska flöda fritt och att vi åter ska ta upp kampen med Borlänge och Kupolen. Bra tanke, för detta skulle verkligen behövas. Synd bara att man sabbar det hela det första man gör.

För det första byts en av de få och dessutom mest välbesökta ungdomsbutikerna, Freddes Store, ut mot en butik som i första hand riktar sig till målgruppen kvinnor 50+. Vart ska vi yngre nu ta vägen, tränga ihop oss på MQ och Veromoda allihop?

För det andra är det någon smart 50+are därute som bestämmer sig för att döpa denna nya, moderna och dyra galleria till "gallerian Solrosen". Bra gjort och fint namn, där kan man snacka om att ta död på all shoppingglädje i ett slag. Jag känner inte någon som verkligen vill gå in och slösa sina pengar på ett ställe vars namn lika gärna kunde vara namnet på en dagisavdelning eller ett ålderdomshem. Kunde man inte anstränga sig lite till, tänka lite längre?

Vill man jaga bort ungdomarna från Falun? Jag trodde ärligt talat att Falu kommun gjorde allt för att behålla sina unga invånare och för att inte bli någon liten obetydligt ort i "norra Dalarna" där endast pensionärerna bor kvar.

Åldersgränsen på krogen höjs i takt med att vi blir myndiga och alla de som är under 20 år stängs ute från trevlig gemenskap och hänvisas till McDonalds eller stökiga hemmafester.

Vad händer med Falun om några år? Vilka bor då här? Vilka vill bo här?

TRÖTT PÅ FALUN

Mer läsning

Annons