Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollerön vann Vi i femmans kvartsfinal

Annons

Efter halva tiden kunde Programledaren Robert Frisk och Maud Granberg från Radio Dalarna konstatera att det var jämnt, mycket jämnt, då en av kvartsfinalerna i Vi i femman, Sveriges Radios omåttligt populära frågetävling för femteklassare, avgjordes. Platsen var Sollerö skolas matsal, som var fullsatt av klasskamrater, föräldrar och syskon till de tävlande.

Sara Halvarsson, Alice Thorsell och Simon Lund-gren, från Sollerö skola, var ordentligt nervösa där de satt vid ett bord i matsalen och väntade på att programmet skulle börja. Lika nervösa var Ida Efraimsson, Tim Olsén och Jesper Hallgren från Blomsterbäcksskolan i Malung, där de satt i buren (som egentligen inte alls var en bur, utan ett klassrum en bit därifrån, kan MT avslöja).

Men tävlingen kom igång och säkerligen blev båda lagen ännu mer nervösa när ställningen länge var 7-7 och lite senare 9-8.

Men då, i snabbfrågorna där det gällde att trycka på en knapp så fort man visste svaret på frågorna, drog Solleröeleverna plötsligt ifrån. Långt innan Robert Frisk hade hunnit läsa frågan färdigt tryckte de på sin knapp. Och svarade rätt flera gånger. Till slut hade de dragit ifrån så att hemmalaget ledde med 15 poäng mot åtta för de gästande.

Sista frågan svarade båda lagen fel på och därmed var tävlingen avgjord. Sollerön hade segrat och glädjen stod högt i tak. Klassföreståndaren Margareta Holm lovade på stående fot glasskalas som belöning för att hennes elever varit så duktiga.

Malungseleverna var lite besvikna över förlusten, men fällde inga tårar direkt. Och som lite tröst kan de också räkna med lite extra mysigt i dag, fredag, lovade deras klasssföreståndare.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons